1   |   Introductie

Interview ontwikkelaar

De stad Eindhoven ligt in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant, midden in de prachtige natuur van de Brabantse Kempen. Kilometers aan fiets- en wandelpaden wachten op je! Ze slingeren dwars door grote natuurgebieden als de Cartierheide, De Malpie en de Groote Heide. Ter afwisseling kom je door charmante en karakteristieke dorpen. 

Vol vertrouwen stapt Van Wijnen in het avontuur dat Natuurlijk te Veld heet. De komende maanden levert de ontwikkelend bouwer 101 woningen op in de innovatieve wijk. “Het biedt een mooie kans om te laten zien wat we kunnen”, vertelt ontwikkelaar Sanne Jaspers. “In een zeer kort tijdsbestek superhoogwaardige, betaalbare, remontabele woningen bouwen met oneindig veel mogelijkheden.”

Prachtig en centraal gelegen

Vernieuwend bouwen
“Gemeente Eindhoven daagt bouwend Nederland echt uit om te vernieuwen. In deze stad krijgen we de ruimte om te innoveren. We realiseerden er al eerder bijzondere projecten, waaronder het Augustinianum, gebouw Atlas op de TU/e-campus, Project Milestone (’s werelds eerste 3D-geprinte woning van beton) en de recent opgeleverde BunkerToren. In Buurtschap te Veld leveren we een bijdrage aan het terugdringen van het tekort aan betaalbare woningen in de stad. Door de woningen in onze fabriek voor te bereiden, kunnen we sneller, goedkoper en schoner bouwen.”

Woning van betere kwaliteit
De nieuwe bewoners zullen aangenaam verrast worden door de kwaliteit van de fabrieksmatige woningen. “Want juist in de fabriek gebouwde woningen overstijgen op veel vlakken een conventioneel gebouwde woning. Ze voldoen aan de modernste kwaliteitsstandaarden en hebben een levensduur die minimaal gelijk is aan traditionele woningen. Daarbij is er veel variatie mogelijk in indeling en afwerking. We roepen wel eens gekscherend dat we kunnen kiezen uit dertienmiljoen verschillende configuraties, dat geeft wel aan dat er echt veel mogelijk is. De bouw gebeurt onder de best mogelijke condities. De productie vooraf, in een fabriek, zorgt ervoor dat we maximale controle hebben over het bouwproces, preciezer kunnen werken en niet gehinderd worden door slecht weer. Bovendien leidt fabrieksmatige bouw tot minder CO2- en stikstofuitstoot, minder bouwafval en een schonere bouwplaats. En heel bijzonder is dat de woningen na 30 jaar probleemloos uit elkaar gehaald kunnen worden om ze vervolgens ergens anders weer op te bouwen. Dat past uitstekend bij de uitdaging om zo duurzaam en klimaatneutraal mogelijk te bouwen!”