Je woont hier als gast van de natuur

Woon je in Natuurlijk te Veld, dan zit je qua uitzicht altijd eerste rang. Jouw wereld kleurt niet grijs maar varieert in alle tinten groen. De omliggende natuur is je tuin. Dat is op en top genieten. Alle woningen in Natuurlijk te Veld zijn duurzaam, hoogwaardig én demontabel. De woningen komen in kleine groepjes verspreid in het landschap te staan en delen samen de ruimte om de woningen als een gemeenschappelijke tuin. 

In plaats van groene pleintjes toe te voegen aan een plan vol steen, staan de woningen in een overvloed van groen, met kruidachtig gras als tapijt. Het landschap is de basis, de woningen zijn te gast. De seizoenen beleef je hier op een andere, intensere manier. Snuif de geur op van de uitbundig bloeiende bloemen of een malse lentebui, geniet van het verkleuren en vallen van de bladeren in de herfst. En als het hier sneeuwt voelt het bijna alsof je in een levende kerstkaart woont… 

Natuurlijk heeft al dat groen ook invloed op hoe het wonen er in de praktijk uit ziet. Je krijgt natte voeten van de dauw op het gras. Kinderen spelen in de modder. Maar naast vies worden ze hier ook gelukkig. En ze leren spelenderwijs veel van de natuur, want ook vogels, vlinder en insecten hebben hier een thuis. Aangeharkt is de omgeving allerminst. Dat spreekt niet iedereen aan. Buurtschap te Veld is bedoeld voor echte natuurliefhebbers die ook graag de handen uit de mouwen steken.

Deze wijk lijkt in niets op de andere wijken in Eindhoven. Auto’s blijven uit het zicht en normale straten zul je hier niet tegenkomen. Bewegen door de wijk doe je te voet of op de fiets. Een wirwar van bospaden, veldpaden, bruggetjes en kruip-door-sluip-door-paadjes verbinden de verschillende kamers met elkaar. Wegen zijn alleen verhard waar nodig. Op andere plekken is gekozen voor halfverharding of wandel je gewoon over een natuurlijk pad. Haal je kaplaarzen maar vast tevoorschijn!