5   |   Kamer Langlaar

Introductie

5  |  Kamer Langlaar

Knusse woonbuurt met een warm hart

De kamer met de naam Langlaar vind je net voor de bocht in de Castiliëlaan. Door de speelse positionering van de woningen wordt er een knusse woonbuurt gecreëerd met een warm hart en uiteraard veel groen. Diverse zitplekjes nodigen je uit om hier met elkaar een fijn gesprek te voeren of de dag door te nemen. Ook is hier plek voor andere gezamenlijke voorzieningen. Hierover maak je afspraken met de buurtbewoners. Met respect voor de natuur en aandacht voor elkaar wordt dit een geweldige plek!

In deze kamer komen 23 eengezinswoningen [14 hoek- en 9 tussenwoningen]. Deze woningen gaan nu in verhuur.

Ook komt er een appartementengebouw van drie woonlagen met 11 driekamerappartementen van 64 m2.  De appartementen gaan later in verhuur. Er komen in kamer Langlaar geen sociale huurwoningen of zelfbouwwoningen.

Dit wordt een sociaal en bedrijvig buurtje. Geen straten, geen auto’s, maar een knisperend voetpad, dat vraagt om een wandelingetje. Wat gaan jullie morgen doen in de moestuin, zijn de tomaten al rijp en kunnen de slaplantjes vanuit de kweekkas de volle grond in?

Gezellig, groen en met elkaar. Dat is wat de bewoners met elkaar gemeen hebben. En wie twijfelt of hij hier past, wordt als vanzelf meegezogen in de sociale activiteiten. Het went vanzelf! Leuk detail is dat aan de noordkant van Langlaar een natuurspeeltuin is voorzien. Een heerlijke plek voor kinderen om het leven buiten te ontdekken. Wie niet bang is voor een nat pak of een blauwe plek, heeft hier een heerlijke jeugd.

Je ziet hier alleen maar fietsen, want de kamers zijn autovrij. Wel zo veilig voor de kinderen die hier zorgeloos kunnen spelen. Auto’s staan bij elkaar op een van de parkeerplaatsen aan de rand de kamer. 

Alle woningen in Langlaar hebben een natuurlijke uitstraling. De houten gevelbekleding valt weg tegen het groen van de natuur. Bomen zorgen voor verkoeling in de zomer. Je beleeft de seizoenen hier zoveel intenser dan in de stad: de verkleurende bladeren in de herfst, de knoppen die op barsten staat in de lente of het gieren van de wind door de bomen. Zet je zintuigen op scherp en je komt hier helemaal tot rust.

Natuurlijk woon je hier duurzaam. De woningen zijn voorzien van de nieuwste technieken, optimaal geïsoleerd en gasloos. Ze worden voorzien van een warmtepomp en een ventilatiesysteem met warmte-terug-wininstallatie.