4   |   Kamer Overakker

Introductie

4  |  Kamer Overakker

Welke woning kies jij?

Midden in Buurtschap te Veld vind je een kamer met de naam Overakker. Een groot deel van dit perceel krijgt een compact woonbos. De woningen liggen aan de bosweide ernaast. Een heerlijke open plek met genoeg ruimte om meerdere leuke ideeën te verwezenlijken. Wat zou jij hieraan toevoegen?

In de categorie middeldure huur komen in deze kamer in totaal 16 eengezinswoningen [8 hoek- en 8 tussenwoningen] in twee varianten. Deze woningen gaan nu in verhuur.

Ook komt er een appartementengebouw van twee woonlagen met zes driekamerappartementen. De appartementen zijn nog niet in verhuur. Er komen hier ook drie appartementengebouwen in de sociale verhuur. De vijf zelfbouwwoningen zijn gerealiseerd.

Als je langs deze woningen loopt, krijg je meteen een zonnig gevoel. Het paadje naar je voordeur zodat je geen modderige schoenen krijgt, is wel zo fijn, maar verder is het hier vooral erg groen. De wilde bloemen die de buurvrouw heeft gezaaid bloeien uitbundig. Je ploft neer op het bankje, dat op de grasbetontegels net wat steviger staat, en maakt een praatje met de overburen. Ze leggen vanavond de vers geoogste courgettes op de barbecue. Of je ook een hapje mee eet? 

De woningen zijn optimaal geïsoleerd en gasloos en worden voorzien van een warmtepomp en een ventilatiesysteem met warmte-terug-wininstallatie. 

De eengezinswoningen in Overakker krijgen allemaal een fijn, bestraat of met houten vlonders belegd terras aan de achterzijde. Hier kun je heerlijk privé zitten met uitzicht op het omringende groen. Uiteraard kun je er met gemak een comfortabele tuinset kwijt! Aan de voorzijde krijgen de woningen een bestraat pad naar de voordeur. Het merendeel van de woningen krijgt bovendien een halfverhard gedeelte voor de pui. Door het gebruik van grastegels wordt het hier niet modderig, maar oogt het toch heerlijk groen. Een perfecte plek voor een gezellig zitje! 

Geen auto te zien! Parkeren doe je aan de rand van de buurt, op een van de centrale parkeerplaatsen. De kamer is autovrij.

kamerE_View 7