5   |   Praktisch

Verhuur­informatie

Wie in aanmerking wil komen voor een van de woningen in Natuurlijk te Veld, kan  inschrijven. Hieronder leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat. 

Huren in Natuurlijk te Veld

Je inschrijven voor een woning
Kijk in de planning wanneer de woning van jouw voorkeur in de verhuur gaat. Op dat moment kun je je inschrijven op de projectwebsite. Daarmee maak je jouw interesse voor de betreffende woning(en) kenbaar. Vervolgens doorloop je verschillende stappen, zoals het invullen van je persoonlijke gegevens en het uploaden van relevante documenten. 

Wat zijn de voorwaarden om te kunnen huren?
Om een woning te mogen huren dien je voldoende inkomen te hebben. We rekenen met de volgende richtlijn: een minimaal bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld en eventuele vaste eindejaarsuitkeringen) van 3,5 x maandhuurprijs. Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee. Ook voor voor gepensioneerden, mensen met een flexibel contract en zelfstandig ondernemers is het mogelijk om een woning te huren.

“Ook het tweede inkomen telt voor 100% mee.”

Hoe worden de woningen toegewezen?
De woningen worden toegewezen aan de best passende kandidaat. Dit doen we o.a. aan de hand van de voor de woningen gestelde inkomenseis, woningvoorkeuren, gezinssamenstelling, beschikbaarheid, volledigheid van het dossier, de finale credit-check en de antwoorden op de gestelde doelgroepvragen.

Welke stukken moet ik uploaden in het digitale dossier?
In je persoonlijke digitale dossier op de projectwebsite kun je zien welke documenten je aan moet leveren om je inschrijving compleet te maken. Dit verschilt per inkomenscategorie en woonsituatie.  Let op: alleen complete dossiers worden in behandeling genomen. Controleer alles goed. 

Waarom moet ik deze documenten aanleveren?
Om na te gaan of je voldoet aan de gestelde inkomenseis hebben wij je persoonlijke en financiële gegevens nodig. Met deze documenten wordt door het verhuurteam een credit-check uitgevoerd. Een vast, regelmatig inkomen en een goed betaalverleden is van belang voor ons als verhuurder. Maar ook voor jou als huurder, zodat je niet een (te) groot financieel risico neemt. Onze toets volgt de richtlijnen van het NIBUD. Uiteraard gaan we zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Zie hiervoor ook onze privacyverklaring in het kader van de AVG.

Waarom verloopt alles digitaal?
Door de digitale verwerking kunnen we sneller reageren, je beter ondersteunen en kun je alles vanuit huis organiseren. Zo hoef je geen vrij te nemen om ergens in een kantoor van alles in te komen leveren. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord en helpen wij je, zowel digitaal als persoonlijk.