5  |   Praktisch

Veel gestelde vragen

Lees hieronder de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat je vraag hier niet bij, kijk dan voor alle documenten op de projectsite. Of neem contact op met VB&T Verhuurmakelaar om je vraag persoonlijk te stellen.

Veelgestelde vragen

Per wanneer kan ik een woning huren?

Na de eerste toewijzing kun je, indien je voldoet aan de huurvoorwaarden, een woning huren. 


Kan ik de woning bezichtigen?

We begrijpen dat je nieuwsgierig bent naar hoe de woningen eruit komen te zien. Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouwplaats is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, hebben we de woningen in deze digitale brochure en op de website zo uitgebreid mogelijk beschreven en kun je de plattegronden, sfeerimpressies en (technische) omschrijvingen bekijken.


Kan ik huurtoeslag aanvragen?

De woningen worden verhuurd in de middenhuursector. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Dit kan alleen bij sociale huurwoningen.


Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en we brengen geen bemiddelingskosten in rekening.


Kan ik als student of woningdelers huren?

Het is alleen mogelijk een woning te huren als je zelf voldoet aan de gestelde inkomenseis, waarbij maximaal 2 inkomens als een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden (zie bovenaan deze pagina).

Een garantstelling door derden (bijvoorbeeld jouw ouders) wordt helaas niet geaccepteerd. Dus ben je student, dan kun je helaas niet bij ons huren. Je moet namelijk zelf kunnen voldoen aan onze inkomenseisen. Ook woningdelen is niet toegestaan.


Betaal ik, naast de huurprijs, ook nog servicekosten?

Ja, je betaalt servicekosten als je een woning of appartement huurt. Hieruit worden onder andere de kosten voor algemeen elektragebruik betaald.


Is de huurprijs inclusief warmte, elektra en water?

Nee, de prijs is een kale huurprijs.


Wat zijn de vaste maandelijkse lasten?

Naast de huurprijs en servicekosten [alleen bij appartementen] moet je rekening houden met een aantal andere vaste lasten. Je betaalt bijvoorbeeld jouw individuele kosten voor energie, warmte, water en dergelijke. Deze zijn afhankelijk van jouw eigen verbruik. Je dient hier zelf een leveringscontract voor af te sluiten. Verder betaal je als huurder gemeentelijke belastingen, zoals waterschapsbelasting en afvalstoffenheffing. Daarnaast ben je als huurder verplicht om een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Voor een indicatie van deze kosten verwijzen we je naar je verzekeringsadviseur.


Wat is de minimale huurperiode?

De te sluiten huurovereenkomst geldt voor minimaal 12 maanden en wordt stilzwijgend verlengd. Na deze periode is het mogelijk om elke dag van de maand de huurovereenkomst op te zeggen. De opzegtermijn bedraagt 1 volle kalendermaand. De einddatum van je huurovereenkomst zal altijd op de laatste dag van de maand vallen.


Is er een borg van toepassing?

Bij aanvang van de huur betaal je eenmalig een borg van één maand huur.