3 | Project
Natuurlijk te Veld
Wakker worden van het gekwetter van de vogeltjes, de dag starten met een kop koffie op het bankje op je eigen terras. Het uitzicht is top: je kijkt op een gezellig pleintje met boompjes en een veld vol geurende bloemen. Iedere week pluk je een verse bos voor op tafel. Het is leuk om samen met de buren courgettes en tomaten te zaaien (en oogsten!) in de gezamenlijke moestuin.
Op een mooie zomeravond besluiten jullie spontaan om met de buurt te borrelen terwijl de kinderen fijn samen een rondje fietsen in de autoloze buurt. Dat ze straks thuiskomen met vieze schoenen en spetters modder in hun haar, boeit je niet. Jullie leven hier het goede leven, hand in hand met de natuur en samen met gelijkgestemden.
Natuurlijk te Veld bestaat uit vier kamers binnen het parkachtige Buurtschap te Veld. Deze wijk wordt gebouwd als een ‘tijdelijke woonwijk’ in het groen en komt tegemoet aan het grote woningtekort in Eindhoven. Het plan is dat de woningen worden geplaatst voor tenminste dertig jaar. De wijk barst van de innovaties op gebied van duurzaam ontwikkelen, bouwen, samenleven en deeleconomie, geheel passend bij het creatieve Eindhoven.
In deze nieuwe wijk wordt op een eigentijdse wijze in vulling gegeven aan het concept ‘samen natuurlijk leven in een stedelijke omgeving’:
In Natuurlijk te Veld komen 101 woningen en appartementen.Deze woningen vallen in de categorie middenhuur. Dat zijn huurwoningen in het middeldure huursegment. Het is voor de groep mensen die te veel verdienen voor een sociale huurwoning, maar die geen vrijesectorwoning of een koopwoning kunnen betalen.
Er komen zowel eengezinswoningen als appartementen voor een-, twee- of meerpersoonshuishoudens. Het is de bedoeling dat iedereen zich hier thuis voelt, van enthousiaste starter tot kwieke senior en van gezellig gezin tot alleenstaande ouder. De woningen worden ontwikkeld, gebouwd en verhuurd door Van Wijnen. Wil je alles weten over de verhuur? Lees dan verder onder Verhuurinformatie.
Het buurtschap krijgt een paar algemene voorzieningen. Het Buurthart wordt het gezellige hart van de buurt, bestaande uit een binnenruimte met bijbehorend terras. De bewoners mogen hier zelf een niet-commerciële invulling aan geven. Er is van alles mogelijk, bijvoorbeeld een buurthuis met een yogaruimte of een theetuin.
En om de belangen van de buurtbewoners te behartigen en zaken over het buurtschap te bespreken, verenigen de buurtbewoners zich in een buurtraad. De raadsleden denken na over dingen die het buurtschap aangaan, fungeren als aanspreekpunt richting de gemeente en initiëren leuke activiteiten voor alle bewoners van het buurtschap.