2   |   Omgeving

Hotspots en voorzieningen

Als bewoner van Natuurlijk te Veld woon je niet ver van alle voorzieningen. Alles is goed met de fiets te bereiken. Binnen 20 minuten ben je in het bruisende centrum van Eindhoven. Veel relaxte terrassen, goede restaurants, lekkere koffiebarren, hippe winkels en creatieve wijken zoals Strijp-S. 

Voor de dagelijkse boodschappen fiets je zo naar de winkels in de omliggende wijken. Heb je zin om (nog meer) natuur én cultuur op te snuiven, dan ben je zo in het bos of een van de leuke parken van Eindhoven. Of je maakt een heerlijk fietstochtje langs de Dommel.

Altijd nabij: alles op de fiets!

Leuke hotspots en 
handige voorzieningen

We willen je vast wijzen op de leukste hotspots en handige voorzieningen in de nabije omgeving van de wijk. Door de locatie aan de rand van Eindhoven, zit je ook zo in de natuur. Een ideale combinatie voor onze drukke levens van tegenwoordig!

Ntv hotspots kaart

Bibliotheek

Misschien is de bibliotheek wel de eerste en meest geaccepteerde variant van de deeleconomie! Zoveel te lezen, onmisbaar voor de echte boekenwurm.

Op de fiets: 5 minuten
Met de auto: 3 minuten

Boerderij

Boerdereike is een leuk uitje in het groen en hét adres voor verse groenten, fruit, aardappelen, kaas, eieren en kippenvlees. In deze echte boerderijwinkel vind je verder diverse lokale streekproducten zoals fruitsappen, verse noten, chocolade en koek.

Op de fiets: 3 minuten
Lopend: 12 minuten

Nuenens Broek

Ietsje verder vind je nog een prachtig bos met de naam Nuenens Broek waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Wist je dat Vincent van Gogh hier regelmatig kwam? Ga er ook eens kijken en je snapt waarom…

Op de fiets: 30 minuten
Met de auto: 20 minuten

Station

Station Eindhoven Centraal ligt op een knooppunt van drie trajecten: Venlo – Eindhoven, Breda / ‘s-Hertogenbosch – Eindhoven, Eindhoven – Weert. Waar trein jij naar toe?
Op de fiets: 25 minuten

Met de auto: 14 minuten
Met het OV: 30 minuten

Ontdekfabriek

In de Ontdekfabriek beleef je fantastische avonturen en doe je (samen met je ouders) gave uitvindingen, schroef je apparaten uit elkaar of maak je zelf een film. Binnen én (bij mooi weer) buiten.

Op de fiets: 22 minuten
Met de auto: 14 minuten

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is één van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 3.000 kunstwerken. Van zowel hedendaagse bekende makers als Marlene Dumas, John Körmeling en Iris Kensmil, tot van moderne grootmeesters als Marc Chagall, Piet Mondriaan en Pablo Picasso.

Op de fiets: 30 minuten
Met de auto: 20 minuten

Bos

Wie graag struint in de natuur of een rondje maakt met de hond kan dichtbij huis terecht in Aanschotse Beemden. Je loopt er langs de Groote Beek en vindt er ook een omheind losloopgebied waar je hond even lekker kan rennen.

Met de fiets: 1 minuut
Lopend: 3 minuten