2   |   Omgeving

Leuk Eindhoven

Eindhoven is een stad die barst van de energie. Een stad buiten de gebaande paden, een stad die je verrast en je uitnodigt om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Eindhoven staat ook bekend als shoppingstad van het zuiden. Wie hier woont heeft iedere dag iets leuks te doen of iets nieuws te ontdekken. In Eindhoven verveel je je nooit!

Wie Eindhoven zegt, zegt Philips en DAF. De industrie bracht aan het begin van de vorige eeuw welvaart en kennis naar het Brabantse platteland en maakte van Eindhoven een bruisende stad die barst van innovatie, technologie en design. Veel industrieel erfgoed is inmiddels omgetoverd tot hippe winkels, goede horecazaken, luxe lofts en creatieve werkplekken. Dat geeft sfeer.

Verrassend leuk: Eindhoven

Hier bruist het!

We willen je vast wijzen op de leukste hotspots en handige voorzieningen in de nabije omgeving van de wijk. Door de locatie aan de rand van Eindhoven, zit je ook zo in de natuur. Een ideale combinatie voor onze drukke levens van tegenwoordig!

Dompel je in urban culture

Tegenwoordig staat Eindhoven bekend om haar kennis, technologie en Dutch Design. Deze energie zie je terug in talloze evenementen, zoals de jaarlijkse Dutch Design Week, urban festival EMOVES, lichtkunstwerkfestival GLOW, de FeelGood Market en STRP, een van de grootste indoor festivals in Europa op het gebied van technologie en kunst. Neem gerust een duik in deze cultuur. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

ntv-stockfoto20

Feesten in Lampegat

In februari gaat het “gewone leven” in Brabant tijdelijk on hold. Ook in Eindhoven wordt carnaval groots gevierd. De Stadsprins (ook wel Zijne Dorstlustige Hoogheid) neemt de stad over en Eindhoven transformeert in Lampegat. Het is vijf dagen feest in bijna alle kroegen van de stad. Zingen, feesten, dansen. Carnaval vier je met z’n allen. Tip: in Eindhoven zeggen we geen Alaaf maar Salaai!

Eindhoven op de fiets!

Innovatie vind je in Eindhoven overal. Zelfs op het gebied van fietsen! Denk bijvoorbeeld aan het lichtgevende Van Gogh Roosegaarde Fietspad, geïnspireerd op Van Gogh’s ‘Sterrennacht’ en ontworpen door designer Daan Roosegaarde. Of wat dacht je van de Hovenring, ‘s werelds allereerste zwevende fietspad? Kies een leuke route of spring gewoon op je fiets en ga zelf op ontdekkingstocht! Bijvoorbeeld langs de vele Streetart in de stad. Er zijn talloze gave stukken te vinden waaronder die in en om de fietstunnels van de Berenkuil.