2   |   Omgeving

Bereikbaarheid

De stad Eindhoven ligt in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant, midden in de prachtige natuur van de Brabantse Kempen. Kilometers aan fiets- en wandelpaden wachten op je! Ze slingeren dwars door grote natuurgebieden als de Cartierheide, De Malpie en de Groote Heide. Ter afwisseling kom je door charmante en karakteristieke dorpen. 

Niets leuker dan de kilometers natuur af te wisselen met een bourgondische stop. Verspreid over de regio liggen verschillende café’s en uitspanningen, op strategische punten langs de routes. Strijk neer op een terras om jezelf (en je fiets?) weer even op te laden. Proef gerechten uit de streek, geniet van een lokaal biertje of vul je waterfles even bij.

Prachtig en centraal gelegen

Natuurlijk te Veld is een onderdeel van de nieuwe wijk Buurtschap te Veld. Deze groene woonwijk wordt gerealiseerd aan de noordkant van Eindhoven. In het groene gebied tussen de Castiliëlaan en de geluidswal langs de A50 komen hier in totaal 670 woningen. De locatie is eigenlijk perfect: aan de rustige buitenrand van Eindhoven, met alle geneugten van het stadse leven binnen handbereik. 

Binnen 20 minuten in de stad

Het bruisende stadshart van Eindhoven is met 25 minuten fietsen prima bereikbaar. Ook met de nabijgelegen HOV-busverbinding ben je in 20 minuten midden in het centrum van Eindhoven. Buurtschap te Veld beschikt ook over deelhubs waar diverse vormen van deelvervoer worden aangeboden zoals auto’s, fietsen en scooters. Hiermee kun je gemakkelijk gaan en staan waar je wilt.

Openbaar
vervoer

In en rondom Eindhoven kun je prima uit de voeten met het openbaar vervoer. De stad telt niet alleen twee treinstations en tientallen busverbindingen, maar ook talloze E-bikes én deelauto’s. Daarnaast staan er in de stad genoeg taxi’s klaar om je van A naar B te brengen. Wil je vanaf het station naar de luchthaven? Je vindt de bus naar Eindhoven Airport aan de achterzijde van Eindhoven Centraal. Je doet er twintig minuten over.

Boodschappen op de fiets

Alle dagelijkse voorzieningen vind je op fietsafstand in de omliggende wijken Blixembosch en Woensel-Noord. De dichtstbijzijnde supermarkt bevindt zich op 5 minuten fietsafstand. En ga je liever shoppen met de auto, dan staat er op de buurtparkeerplaats gemeenschappelijke bolderkarren klaar om je aankopen naar huis te brengen. Je hoeft hier niet te sjouwen met je boodschappen!

ntv-stockfoto19

Moet je wat verder weg?

Met een (deel)auto rij je vanaf de parkeerplaats of mobiliteitshubs in het buurtschap in zo’n 30 minuten naar ’s-Hertogenbosch en Tilburg. In minder dan een uur sta je in Venlo, Arnhem en Utrecht. Je bent binnen 1 tot 1,5 uur in Maastricht, Antwerpen, Amsterdam en Düsseldorf. En wil je toch eens wat verder weg, dan ligt Eindhoven Airport om de hoek, met meer dan 75 bestemmingen in Europa binnen handbereik.

A2 Amsterdam - Utrecht - ’s-Hertogenbosch - Eindhoven - Maastricht (E25)
A50 Eindhoven - Son - Veghel - Uden - Oss - Nijmegen - Arnhem - Apeldoorn - Zwolle
A58 Eindhoven - Tilburg - Breda - Roosendaal - Bergen op Zoom - Goes - Middelburg - Vlissingen (E312)
A67 Antwerpen - Turnhout - Eindhoven - Venlo (E34)
A270 Eindhoven - Helmond
N69 Eindhoven - Valkenswaard - Hasselt (N74)