1   |   Introductie

Voorwoord

1  |  Introductie

Samen bouwen aan je ideale buurt

Stel je eens voor… Wanneer krijg je nou de mogelijkheid om als huurder iets vanaf het prille begin op te bouwen? In een nieuwe wijk, geheel ontstaan vanuit idealen. Duurzaam, met respect voor de natuur en samen met je medemens. Zie jij jezelf al wonen in een kleine hechte gemeenschap waar iedereen dezelfde waarden deelt: liefde en respect voor de natuur, de wereld en de ander.

In het noorden van Eindhoven verrijst midden in het groen een nieuwe wijk genaamd Buurtschap te Veld. Een bijzondere wijk, met zo’n 670 woningen die in kleine groepjes verspreid in het landschap worden geplaatst. Natuurlijk te Veld is hier onderdeel van met in totaal 101 woningen verdeeld over 4 ‘kamers’. De natuur is de basis en de woningen zijn te gast. Hier woon je letterlijk in het groen samen met je buren, met de stad nabij. Een plek die bereikbaar is voor iedereen door het aanbod van betaalbare en duurzame woningen.

Bij het tekenen van de wijk is het oorspronkelijke en bestaande landschap het vertrekpunt geweest. De structuur met onder meer de bomenlanen, open velden, dichte bossages en houtwallen vormt de basis. Hierdoor is er een groen raamwerk ontstaan met daarin verschillende buurtjes die ‘kamers’ worden genoemd. Buurtschap te Veld is een tijdelijke woonwijk voor de komende 30 jaar, hierna zal het gebied waarschijnlijk weer terug worden gegeven aan de natuur. Alle gebouwde huizen zijn daarom demontabel en kunnen op een andere plek weer worden opgebouwd.

Ontdek de kamers in Natuurlijk te Veld:

De woningen in de kamers  Eikberg, Langlaar en Overakker zijn inmiddels verhuurd.  

De verhuur van  de appartementen in de kamers Eikberg, Langlaar en Noordhoek volgt later.

Ntv stockfoto14